Vad är delad vpn tunnel?

Som vi redan har fastställt är din surfning helt säker medan du använder en VPN-tunnel. Men du behöver inte passera genom en tunnel varje gång du vill komma åt något på Internet, eftersom vissa webbplatser egentligen inte kräver en VPN. Du behöver till exempel inte en VPN när du öppnar lokala webbplatser.

Och om du besöker en sådan webbplats där den lista med bästa vpn tjänster inte är till någon hjälp, kan det även vara en nackdel. Din anslutning kan sakta ner. Det finns också några webbplatser du besöker (till exempel online-banker) som skulle se det som misstänkt att du döljer din IP-adress med en VPN.

Lyckligtvis kan situationer som dessa regleras med delad tunnel.

I huvudsak, delad tunnel ger dig möjlighet att överföra en del av din online-aktivitet genom din VPN-tunnel, och låter dig komma åt Internet direkt via din Internet-leverantören om du tror att det inte finns något behov av en VPN.

När du vill komma åt en webbplats via en VPN-tunnel men du inte vill förlora direkt åtkomst kan du ha till en lokal webbplats, kan du använda delad tunnel. Om du inte använder den måste du ständigt ansluta och koppla från din lista med bästa vpn tjänster.

En annan fördel du kommer att vinna på delad tunnel är bevarandet av bandbredd. Bandbredd är den maximala hastigheten för dataöverföring över en viss bana, och VPN använder upp mycket av det. När du har möjlighet att dela tunnel, men du kan minimera mängden bandbredd du använder.

De flesta avancerade VPN-tjänsteleverantörer erbjuder en funktion med delad tunnel, men inte bara anta att alla av dem gör. Innan du väljer en VPN, bestämma om du behöver delad tunnel och om du gör det, se till att din tjänsteleverantör erbjuder den här funktionen. Om de inte gör det, blir det lätt nog att hitta en som gör det.